Boksen voor vrouwen

Boksen voor vrouwen in een professionele boksschool? Neem dan een kijkje bij kickboksen Amsterdam. In onderstaand artikel vertellen we je alles over bokstraining voor vrouwen.

Boksen voor vrouwen steeds populairder

Het is geen geheim dat in de afgelopen jaren het boksen voor vrouwen een vlucht heeft genomen. Het gaat dan vooral om boksen als workout. Heel veel vrouwen zien hiervan de voordelen in.

Die gaan namelijk veel verder dan alleen maar een gezond lichaam door de vele beweging die het krijgt. Het heeft namelijk een groot effect op je persoonlijkheid en de manier waarop je in het leven staat. Er zijn dan ook nog altijd steeds meer vrouwen die gaan boksen.

Kickboksen Amsterdam geeft zijn trainingen bij Delda Sport. Bekijk in de onderstaande video de trainingen die plaats vinden bij Delda Sport

 

Waarom je Zelfvertrouwen krijgt van bokstraining

De belangrijkste bijkomstigheid aan het leren boksen is dat je er als vrouw veel zelfvertrouwen van krijgt. Je leert namelijk meer en meer voor jezelf opkomen. Je moet je wel verdedigen, anders dan kan je een tik verwachten.

Zo ontdek je dat je veel meer kunt hebben dan je dacht. Bovendien ontdek je ook nog eens dat je zelf ook wel wat in huis hebt. Je bent veel sterker dan je altijd gedacht had. Dit is zeer positief.

Jezelf kunnen verdedigen met bokstraining

Daarnaast is boksen natuurlijk ook een manier waarop je kunt leren jezelf te verdedigen. Dit mag ook niet onderschat worden. Juist omdat je leert hoe je dit aan moet pakken zal je minder bang zijn voor de wereld om je heen.

Je leert namelijk niet alleen dat je veel sterker bent dan je dacht, maar je leert ook hoe je deze kracht op de juiste manier moet gebruiken. Zo kan jou dus weinig gebeuren.

Betere gezondheid door bokstraining

Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon goed voor je gezondheid. In werkelijkheid is dit zelfs vaak de reden waarom veel vrouwen in eerste instantie met boksen beginnen.

Het is namelijk flink intensief. Daardoor zal je dus zeker afvallen en beter in je vel komen te zitten. Voor de meeste vrouwen is dit ook heel belangrijk met betrekking tot het zelfvertrouwen.

Bovendien voel je je ook fitter dus kan je oom mentaal meer aan dan voorheen. Je gezondheid zal met sprongen vooruitgaan.

bokstraining vrouwen

Een nieuwe carrière voor vrouwen

Wat tot slot ook belangrijk is, is dat het regelmatig voorkomt dat vrouwen die beginnen met boksen flink talent blijken te hebben. Voor hen is dan mogelijk een carrière in de sport weggelegd.

Er zijn namelijk bokswedstrijden op allerlei soorten niveaus. Dit is iets waar de meesten niet direct over nadenken, maar het komt veel vaker voor dan je zou denken.

Dit kan een leuke uitdaging in je leven vormen waar je je voor kunt inzetten. Dit wordt als leuk en spannend ervaren.

Wil je ook in 1 les leren boksen? Neem dan contact met ons op via het onderstaande contactformulier

Nu contact opnemen >>

Over de schrijver
Reactie plaatsen