Kickboksen vs. Boksen

Kickboksen en boksen lijken veel op elkaar. Zowel boksen als kickboksen vallen onder de groep vechtsporten. Daarnaast krijg je van allebei de vechtsporten een goede conditie en train je alle spieren in je lichaam. Toch zijn er wel een aantal verschillen tussen kickboksen en boksen te benoemen. Het grootste verschil tussen kickboksen en boksen zijn de regels rondom het gebruik van de handen en de voeten.

Verschillende regels rondom het gebruik van de handen en de voeten

Bij het kickboksen mag je gebruik maken van de handen, de voeten en het scheenbeen. Het gaat hierbij vooral om de techniek van de benen. Bij het kickboksen zijn de knie en elleboogtechnieken niet altijd toegestaan, dit is afhankelijk van welke vorm kickboksen je beoefent. Bij het boksen ben je veel bezig met de dekking, het stoten en de houding van je lichaam. De benen worden niet gebruikt om te trappen. Bij het boksen mag je ook niet stoten onder de gordel en op het achterhoofd.

Boksen of Kickboksen, wat is populairder?

Voorheen was boksen een meer bekendere sport dan het kickboksen. De laatste jaren heeft kickboksen voornamelijk in populariteit gewonnen. Het is vooral een zeer populaire vechtsport onder jongeren, bij zowel meiden als jongens. Maar kickboksen is wel een stuk blessuregevoeliger dan boksen.

De juiste kleding en bescherming

Bij zowel boksen als kickboksen worden handschoenen gedragen. De handschoenen bij het kickboksen zijn vaak wel wat kleiner waardoor de klappen harder aankomen. Bij beide vechtsporten is het aan te raden om een bitje te gebruiken, om je gebit te beschermen.

Het verschil in wedstrijdelement bij boksen en kickboksen

Bij kickboksen worden afhankelijk van het type wedstrijd (amateur, professioneel en/of kampioenschap) 3 wedstrijdrondes gespeeld. Beide vechtsporten zijn onderverdeeld in verschillende gewichtsklasse en geld er ook een maximum voor het gewicht van de handschoenen.

Benieuwd wat kickboksen voor jouw kan betekenen? Neem dan contact met ons op via de contactmogelijkheden.

Contact opnemen met Kickboksen & Boksen in Amsterdam

Over de schrijver
Reactie plaatsen